bg | ro | en |

Новини назад

Как ще реагира бизнесът на икономическите прогнози

21.10.2019

Как глобалният бизнес ще реагира на икономическите прогнози беше сред дискутираните теми по време на годишната конференция на Bloomberg TV Bulgaria - The Next Big Thing.

Българо-румънска палата бе сред институционалните партньори на форума, а Оливър Кадоган – съосновател и член на Борда на директорите на ВИВРЕ Груп бе сред лекторите на събитието. Участието на компанията на събитие от толкова висок ранг е признание за нейния мениджмънт и успешен бизнес модел, който развива. Г-н Кадоган сподели опита си по време на панела Business Transformers, който бе посветен на промените на икономика в световен мащаб и действията на компаниите както на глобално, така и на регионално ниво.

На форума, в който участваха 300 висши мениджъри на компании от цяла Европа, Палатата бе спомената заедно с част от големите работодателски организации – Българска стопанска камара, Германо-българската търговско-индустриална камара, Британския бизнес клуб.

Транспортната свързаност трябва да бъде следващото "голямо нещо" (The Next Big Thing) на Балканите, каза Александър Миличевич – председател на Търговската камара в Ниш по време на годишната конференция, организирана от Bloomberg TV Bulgaria. Той цитира данни, според които фирми-превозвачи са загубили 76 милиона часа в чакане по границите между балканските държави. Именно подобряването на инфраструктурата и облекченото преминаване през границите е сред каузите, за които работи Българо-румънска палата.

За последните пет години в България са открити 40 хиляди работни места в ИТ индустрията, стана ясно по време на конференцията. Информацията съобщи изпълнителният директор на Telelink Любомир Минчев. Той прогнозира още, че 1 милион души допълнително ще са необходими за работа в технологичния сектор в Европа до 2025 година. Според него в бъдеще най-успешни ще бъдат не най-образованите, а най-адаптивните участници на пазара на труда.


Още по темата

A PHP Error was encountered

Severity: Core Warning

Message: PHP Startup: Unable to load dynamic library '/opt/cpanel/ea-php70/root/usr/lib64/php/modules/raphf.so' - /opt/cpanel/ea-php70/root/usr/lib64/php/modules/raphf.so: cannot open shared object file: No such file or directory

Filename: Unknown

Line Number: 0

Backtrace:

File: /home/brccieu8/public_html/platform/common/core/Core_Exceptions.php
Line: 164
Function: include

File: /home/brccieu8/public_html/platform/common/core/Common.php
Line: 265
Function: show_php_error