bg | ro | en |

Новини назад

Адв. Виктор Гугушев е новият Председател на Управителния съвет

05.10.2023

На 28 септември 2023 г., по време на общото събрание на Българо-румънската търговско-промишлена палата адв. Виктор Гугушев бе номиниран и единодушно избран за Председател на Управителния съвет на Палатата.

Дълго време адв. Гугушев активно подпомага кампании, които увеличат взаимодействието между бизнесите на двете съседни държави, както в професионално, така и в лично качество. В последните години неговата проактивност в това направление съвпадна с начина, по който БРТПП допринася към реални подобрения в конкурентоспособността на своите членове. Именно единомислието и общите цели станаха повод за гласуването в края на месец септември. Като един от основните приоритети пред него стои въпросът за приемане на България в Шенген, което ще доведе до преодоляването на търговските, социалните и културните прегради пред двете страни.

 

Считам, че в отношенията между България и Румъния има изключителен потенциал, който все още не е развит напълно. Основна пречка за това е липсата на силна интегрираност между двете държави, което може да се изразява както в липсата на достатъчно сухопътни връзки, така и в наличието на граничен контрол. Това е важен приоритет за Палатата и нейните членове, като аз и новият Управителен съвет ще положим усилия тези пречки да отпаднат“, заяви адв. Гугушев.

На същата дата Палатата отбеляза и своя 20-ти рожден ден, за което бяха получени множество поздравителни адреси от държавни инстутиции и партниращи организации, които признават огромната работа, която екипът на камарата е извършил за последните две десетилетия.

За адв. Виктор Гугушев: Адв. Виктор Гугушев отговаря за бизнес развитието и стратегията на адвокатското дружество, както и ръководи правни екипи по водещи трансгранични правни сделки в региона. Международният му опит се допълва от специализация по право (LLM), която е завършил в един от най-престижните правни факултети в Англия – Queen Mary University of London, а през 2022 г. успешно преминава "Предприемаческа програма" в Колумбийски университет, Ню Йорк, САЩ. Адв. Виктор Гугушев има богат опит в неправителствения сектор, включително като член на Управителния съвет на „Сдружение на Фамилния бизнес“ и член на Консултативния съвет към Фондация „За Нашите Деца“.


Още по темата