bg | ro | en |

Новини назад

Българо-румънска палата представи финалните резултати от проекта I.CE.A

08.12.2023

Финалното събитие, организирано от Българо-румънската търговско-промишлена палата в рамките на проект I.CE.A, съфинансиран от програма Еразъм+, събра повече от 35 души, интересуващи се от кръговата икономика и новия начин за правене на бизнес.

Пред участниците – граждани, предприемачи от зелената икономика, учители и автори на учебни програми, представители на общинската и регионалната власт, членове на НПО и др. – бяха представени целите на проекта, партньорите, извършените дейности и постигнатите резултати.

Екипът на проекта описа и демонстрира целите и функционалностите на Интерактивната карта за кръгова икономика, като се фокусира върху информацията за България.

Участниците бяха запознати и с инструментариума и мини-работилниците по зелено предприемачество. Те проявиха особен интерес към зелените идеи, създадени по време на работилниците, и бяха провокирани да споделят собствените си идеи – от практичната и сравнително лесна за изпълнение идея за квартален компостер до много по-смелата и сложна идея за жива зеленина върху сградите, поливана с пречистени отпадъчни води.

Представителят на Община Русе представи новите проекти, които ще превърнат града в по-зелено и приятно място за живеене.

Най-вълнуваща беше втората част на мултипликационното събитие, когато участниците се включиха в „търсене на съкровища“, което им позволи да открият QR кодовете и да изтеглят мобилното приложение I.CE.A. Всички присъстващи бяха много доволни от възможността да добавят собствени зелени инициативи в приложението.


Още по темата