bg | ro | en |

Събития назад

БАЗАР НА ПРОФЕСИИТЕ

22.09.2023

На 24 и 25 ноември 2023 г. в София Тех Парк ще се състои деветото издание на „Базар на професиите“, организиран от Българската мрежа на Глобалния договор на ООН.

"Базар на професиите" е най-голямото публично изложение за представяне на професии от компании и професионалисти. На събитието деца и младежи имат възможността да се запознаят както с традиционни и значими за обществото професии като лекар, учител, журналист, така и с „професии на бъдещето“. В програмата са включени лекции, работилници и щандове, на които учениците могат да се докоснат до дейността на компаниите. И тази година Базарът ще даде възможност за срещи с кариерни консултанти, специализирани в работата с младежи. Предвиждаме и актуални панелни дискусии – навлизането на Изкуствения интелект и неговия ефект върху професиите на бъдещето, дуалното професионално обучение у нас, младежите – предприемачи.

Събитието е с вход свободен и може да бъде посетено както от цели училищни класове, така и самостоятелно от младежите и техните родители. Присъствената част ще се проведе в София Тех Парк, а най-интересните панели ще бъдат излъчвани в интернет със свободен достъп.

Тенденциите в нашето общество ясно показват нуждата от такъв форум. Над 330 000 млади хора в България нито работят, нито учат, над 50% от завършилите висше образование не работят по специалността си, връзката между образование и бизнес все още не е достатъчно силна, а много млади хора трудно намират смисъл и мотивация. Чрез Базара Българската мрежа си поставя за цел да създаде възможност за ранно професионално ориентиране, да насърчи избор на интересна, полезна и удовлетворяваща професия.

Отговорният бизнес иска да представи България като достойно място за бъдеща реализация, да покаже, че трудът е потребност и ценност, че всеки човек е необходим и полезен за обществото, независимо каква е неговата професия.

Пълна програма с лектори, професии, компании, както и форма за регистрация ще бъдат публикувани на сайта на БМГД www.unglobalcompact.bg в средата на ноември.


Още по темата