bg | ro | en |

Новини назад

Много активна 2020 година предстои за Детския фонд към Българо-румънска палата

17.12.2019

Много активна 2020 година предстои за Детския фонд към Българо-румънска палата. Инициативите отново са насочени към стимулиране на контактите между български и румънски ученици, опознаване на културното наследство и историята на двете съседни държави.

В края на февруари ще организираме детска работилница за мартеници в Гюргево. Ученици от русенското училище „Никола Обретенов“ ще гостуват на новите си приятели от Десето училище в Гюргево и заедно ще изработват традиционните пролетни символи.

През пролетта ще направим пътешествие до Делтата на Дунав, където ще се запознаем с биоразнообразието в района.

По време на лятната ваканция замисляме арт седмица, която нарекохме „Приключения в Троянския балкан“. Там ще дадем възможност участниците да покажат таланта си, да разкрият индивидуалността си и да опознаят културата на другия народ.

Ще завършим годината с Коледно парти, на което отново ще проверим колко много си приличаме в песните и танците.

Как премина коледното парти в края на 2019 година вижте тук.

Инициативите на фонда се финансират от членския внос на фирмите, които членуват в Българо-румънска палата. Ако искате и вие да се включите – банковата сметка е: BG98BPBI79211040377507 - Юробанк България.

Имате възможност и вие да подкрепите инициативите на фонда като закупите календар с най-добрите детски рисунки от конкурса "На брега на реката".

Дайте шанс на повече "българо-румънски" детски усмивки!


Още по темата