bg | ro | en |

Новини назад

"Булмаркет ДМ" навлиза на румънския жп пазар

05.04.2021

През април стартира дейността на дъщерното дружество на Булмаркет в Румъния - Юнайтед Рейлуейс. Компанията, регистрирана през 2020 г. притежава лиценз за извършване на железопътни превози, сертификат за безопасност и договор за достъп до железоптъната инфраструтура на страната. Първоначално дружеството ще обслужва съществуващия вече трафик на групата Булмаркет в района на Букурещ и Плоещ, а на по-късен етап се планира разширение в посока Арад, Унгария и западна Европа.

Целта на Булмаркет е драстично да намали времето за престой на композициите в граничния преход Русе-Гюргево и така да добави допълнителна стойност към услугата, която предоставя на клиентите си.

Железопътният превозвач Булмаркет Рейл Карго има договори с възложители, големи корпоративни клиенти, които развиват дейност на територията на България и Румъния. Чрез новото дружество отпада необходимостта за търсене на подизпълнители на румънска територия. Фирмата има и румънски клиенти, които доставят за България.

Композициите ще бъдат с вагони, предоставени от клиентите или наети от Булмаркет. Така ще се гарантира качеството и добрата връзка между производствените мощности и складове на международните клиенти, работещи на румънския и българския пазар.

Юнайтед Рейлуейс ще обслужва и дейността на Булмаркет на територията на Румъния, свързана с двата терминала за пропан бутан в Гюргево и Галац. Компанията е и един от основните снабдители на биодизел на румънския пазар, като работи с големите рафинерии и търговци. Управител на новото дружество е Даниел Дину, който има богат опит в железопътния транспорт между България и Румъния.

 


Още по темата