bg | ro | en |

Новини назад

Среща на бизнеса от Русе и региона

20.09.2022

Среща на бизнеса "Русе и региона", организирана от вестник "Капитал" ще се проведе на 29 септември 2022 г. от 9:45 ч. в хотел "Рига" в град Русе. Българо-румънска търговско-промишлена палата е партньор на форума, а изпълнителният директор Елеонора Иванова е сред говорителите.

За присъствие на място е необходима предварителна регистрация. Моля, да се регистрирате за билет "Присъствие на място".

Събитието ще може да се следи и онлайн, на живо в Youtube канала на "Капитал", на страницата Capital Live, както и на Facebook страницата на "Капитал". За да гледате събитието онлайн и да получите достъп до допълнителни материали покрай събитието, моля да се регистрирате за "Онлайн билет".

Първият панел е посветен на потенциала за развитие на бизнес край Дунав, трансграничните и транспортни връзки в областта. Участник в него е Елеонора Иванова. Тя е дългогодишен консултант по бизнес развитие и управление на проекти. Инициирала и управлявала e десетки проекти с външно финансиране за български компании и организации, участвала е в първите международни екипи за техническа помощ към българските министерства за старт на евро-програмите в България. Одобрен консултант е на Европейската банка за възстановяване и развитие. Учредител и настоящ изпълнителен директор е на Българо-румънска търговско промишлена палата.

Ето и всички теми на събитието:

  • Трансгранични връзки с Румъния: какви са ползите за компаниите в Северна България
  • Какъв е потенциалът за бизнес по Дунава и как използваме ресурса на реката
  • Транспортни връзки: бъдещето на инфраструктурата в област Русе
  • Бъдеще и тенденции в енергетиката, нисковъглеродната икономика и ESG в региона
  • Развитие на ИТ сектора в Русе: защо нови и нови компании пристигат край Дунава
  • Как технологиите подобряват начина на живот

Можете да зададете въпросите си към гостите тук.

В рамките на събитието “Капитал” и “Ардес”, генерален партньор по награждаването на победители в класация "Гепард", ще отличат най-динамичните малки и средни предприятия за област Русе. “Капитал” публикува класацията “Гепард” като специално издание от 15 години.

"Капитал Градове" е платформа за дискусии за развитие на местните икономики и на важните градски центрове на България. Тя се състои от поредица специални регионални издания и дискусии с бизнеса и местната власт.

 


Още по темата