bg | ro | en |

Събития назад

Кариера в България

06.01.2021

Министерството на труда и социалната политика в сътрудничество с Агенцията по заетостта организират онлайн кариерен форум „Кариера в България“, който ще се проведе на 12 януари 2021 г.  Българо-румънска палата е EURES партньор и подкрепя събитието. Участието в него е напълно безплатно и изцяло онлайн.

Организаторите очакват във форума да се включат както хора, придобили висше образование в България или в чужбина, които искат да се развиват професионално в България, така и работодатели от различни икономически сектори, предлагащи работни места на територията на страната.

Кариерният форум ще даде възможност на работодателите да презентират фирмата си, да заявят свободни работни места, да осъществят контакт с голям брой участници от разнообразни образователни и квалификационни направления и да намерят търсената работна сила. Ще могат да проведат интервюта с избрани от кандидати и да управляват цялостния процес по наемане на съответните лица.

Какво трябва да се направи стъпка по стъпка, за участие в онлайн събитието:

  1. Регистрирайте се в платформата, ако не поддържате предходната си регистрация и изберете събитието, в което искате да участвате. Можете да видите как от този видеоклип;;
  2. Ако поддържате предходната си регистрация на платформата, поискайте да се присъедините като изложител за събитието „Kариера в България” (вижте как в този клип);
  3. Въведете/редактирайте информацията в профила на компанията – описание, дейности, лого. Той е публичен и кандидатите могат да добият представа за дейността Ви от него;
  4. Публикувайте свободните си работни места (вижте как в този видеоклип);
  5. Следете кандидатстванията по тях.

В деня на събитието:

Можете да предварително да поканите на интервю подходящи кандидати и да определите час за провеждането му в рамките на събитието. В деня на събитието можете да комуникирате с кандидати посредством индивидуален чат, да провеждате предварително насрочени интервюта (за целта в платформата се въвежда профил в Скайп - Skype ID) или да участвате в общия чат.

Предварително включване в програмата на събитието:

Имате възможност да се включите в програмата на събитието с представяне на компанията Ви и/или работните Ви места като изпратите видео в отговор на този мейл (под формата на линк от YouTube или Vimeo или като файл в MP4 формат).

Повече информация можете да откриете на страницата на събитието.

 

 


Още по темата