bg | ro | en |

Новини назад

Румънски дистрибутор на дентални продукти купува българска компания

24.08.2021

Dentotal, водещият румънски дистрибутор на дентални продукти, с подкрепата на централно-европейския фонд за частни капиталови инвестиции Abris Capital Partners („Abris“), подписа обвързващо споразумение за придобиване на Дентатехник – дентален дистрибутор номер едно в България. Споразумението подлежи на разрешение от съответните  органи.

Основана през 1991 г., Дентатехника е най-големият дистрибутор на материали и дигитално оборудване за пазара на дентална грижа в България, предоставящ цялостен избор от висококачествени продукти. Компанията притежава солиден опит в областта на технологичните иновации на българския дентален пазар и доставя своите продукти в повече от 3000 дентални клиники и лаборатории в цялата страна.

След това международно сливане, Abris планира да продължи да развива Dentotal като регионален лидер чрез органичен растеж и по-нататъшно консолидиране на местните пазари в Румъния и България, като се възползва от значителното взаимодействие на бизнес възможностите на двете компании. Abris ще подкрепи трансформацията на бизнеса към устойчива и мащабна платформа, предлагаща на едно място всичко необходимо за денталните клиники и лаборатории в региона.

Abris придоби Dentotal през 2019 г. от семейство румънски предприемачи с намерението да създаде ясен лидер на бързоразвиващия се пазар на стоматологични консумативи в региона. Докато пазарът на дентални продукти беше засегнат от пандемията заради затварянето на дентални клиники по време на локдауна през 2020 г., Dentotal засили позициите си, фокусирайки се върху изграждането на вътрешна организация, надграждането на IT системи и инвестирането в съвременна логистика и продажбени функции.

Dentotal

Dentotal е водещ дистрибутор на продукти за дентална грижа в Румъния, с повече от 12 000 клиенти - клиники и лаборатории за дентална грижа в цялата страна. Компанията е основана през 1994 г. и се разраства с първата вълна на румънската икономика, като днес наброява повече от 150 служители. През 2005 г. Dentotal изгражда собствена централа в централната част на Букурещ. През 2019 г. компанията достига нов етап с придобиването си от фонда за частен капитал Abris Capital Partners. Стратегията на Abris Capital за развитието на Dentotal отчита ускорения растеж на компанията, за да я превърне в платформа с всичко необходимо за дентални клиники и лаборатории.

Дентатехника

Дентатехника е най -големият дентален дистрибутор в България с пълно портфолио от стоматологично оборудване и консумативи и национално покритие. Компанията е основана през 1991 г. и оттогава играе водеща роля в оформянето на съвременната дентална индустрия в България, като въвежда нови технологии на местния пазар, обучава зъболекари, консултира и доставя модерно оборудване за много от най-добрите стоматологични клиники в страната.


 

 

 


Още по темата