bg | ro | en |

Новини назад

Добро представяне на българските фирми в есенните изложения в Ромекспо

04.11.2019

Една четвърт от българските участници в най-големите есенни изложения в Румъния са използвали услугите на Българо-румънска палата, показва статистиката след края на форума. В дните от 30 октомври до 3 ноември в панаирния център на гр. Букурещ – Ромекспо се проведоха четири изложения, свързани със селското стопанство, хранително-вкусовата и опаковъчната промишленост. 20 български компании представиха своите продукти пред производители, търговци и дистрибутори, а пет от тях се довериха на опита и експертизата на служителите на БРТПП, за да участват в събитието в Ромескпо.

Всички изложители, които се довериха на Палатата споделиха удовлетворението си както от предварителната комуникация при организирането на щандовете и участието си, така и от реално предоставената услуга от Ромекспо. Не на последно място изразиха задоволството си от контактите, създадени по време на форума.

Една от големите български компании, производители на зеленчукови консерви насочва поглед към Румъния със специално разработени за местния вкус рецепти, стана ясно по време на събитието в Букурещ. Българо-румънска палата ще окаже необходимото съдействие при първите ѝ стъпки на пазара в северната ни съседка.

Производителите на семена – Флориян ООД, които са и членове на Палатата, участваха в Индагра с един от най-големите щандове. Освен широката гама от продукти, които демонстрираха, от екипа на фирмата предоставяха мостри на посетителите и даваха подробни указания за тяхното отглеждане.


Още по темата