bg  |  en  |  ro  | 

Новини назад

Представители на българския и румънския бизнес се срещнаха в Констанца

22.06.2018

На 14 май 2018 г. се състояха b2b срещи между бизнеса от България и Румъния, организирани от Българо-румънска палата в партньорство с Посолството на Република България в Букурещ.  Домакин на събитието беше Търговско-индустриална, навигационна и селскостопанска камара Констанца.

Н.пр. Тодор Чуров – Посланик на Република България в Румъния и г-н Ивайло Маринов – Ръководител СТИВ Букурещ, представителите на българските компании и на Българо-румънска палата бяха посрещнати първо в Префектура Констанца, където разговаряха с местните власти за бизнес възможностите, които регионът предоставя и за съвместните усилия на двете държави за подобряване на икономическото си развитие. Те изразиха своята увереност, че България и Румъния ще привличат все повече инвестиции от страните от ЕС и извън него, и че заедно биха могли да променят отношението им към двата пазара в положителна посока. 

След ползотворната визита българската делегация се отправи към Търговско-индустриална, навигационна и селскостопанска камара Констанца, където беше подписан Меморандум за сътрудничество между Българо-румънска търговско-промишлена палата и Търговската камара в Констанца. В доказателство за успешното си партньорство, двете организации подкрепиха българските и румънски компании по време на провеждането на двустранните им срещи, където бяха дискутирани общи проблеми и теми от взаимен интерес. 

По данни на Изпълнителния директор на камарата в Констанца 88 на брой са фирмите с българско участие, които са инвестирали и работят в окръг Констанца към момента.


Още по темата