bg | ro | en |

Новини назад

Иновации и зелени решения за бизнеса

19.01.2024

Иновациите и зелените решения за бизнеса са фокус в работата на няколко норвежки компании, които идват в България по покана на Българо-румънска палата. Възможности за контакти, нови идеи и партньорства ще бъдат в основата на B2B форума, който организираме с тяхно участие на 21.02.2024 г. (сряда) от 11:00 ч. в гранд хотел „Милениум“ в София.

Сред участниците в норвежката делегация ще има представители на иновационен клъстер, производител на биосензори и компания, разработваща ERP системи и те ще търсят партньори сред малки и средни предприятия от България. Елате да се запознаете, да споделите опита си или да почерпите от техния!

  • Zimmer and Peacock (https://www.zimmerpeacock.com) - разработчик на сензори, биосензори за медицинска диагностика (за измерване на глюкоза, кислород, калий, водороден пероксид, натрий, ph и др.); както и сензори за почва, храни, вода.
  • Monitor (https://www.monitorerp.com) - компанията разработва ERP система (система за планиране на ресурсите в предприятието), приложима при производство на пластмасови изделия, производство на метал, електронна промишленост, производство на мебели и интериор, машини, автомобилната индустрия, производство на храни, текстилната индустрия и други.
  • Electronic Coast (https://www.electroniccoast.no) - индустриална асоциация и клъстер, включващ около 40 фирми. Компаниите работят в областта на електрониката и ИКТ (информационни и комуникационни технологии)
  • USN (https://www.usn.no/english/research) Университетът на Югоизточна Норвегия, който ще бъде представен от своя изследователски отдел. Екипите в отдела работят в областта на енергията, климата, околната среда.
  • SINTEF (https://www.sintef.no/en) - изследователски институт с проучвания в областта на климата и околната среда, строителство, дигитализация, храни и селско стопанство, здравеопазване и медицина, микросистеми и нанотехнологии, възобновяема енергия, транспорт и мобилност и други.

Срещата е в рамките на проекта Greening For Growth, финансиран от Норвежкия финансов механизъм и предвиждаме да протече по следния начин:

11:00 – 11:10 Откриване и встъпителни думи
11:10 – 11:20 Представяне на проекта Greening For Growth (G4G)
11:20 – 11:30 Представяне на каталог с добри практики, изготвен по G4G
11:30 – 11:45 Представяне на норвежките компании
12:00 – 14:00 B2B коктейл и възможност за индивидуални срещи с компаниите от Норвегия

Ако сте представител на малко и средно предприятие, владеете свободно английски език и имате интерес за среща с фирми от Норвегия, молим да се регистрирате в този формуляр: https://forms.gle/KFnnuGvkp3LTetzj9, не по-късно от 16.02.2024 г.

За повече информация можете да се свържете с Магдалена Симеонова на имейл: m.simeonova@brcci.eu.


Още по темата