bg | ro | en |

Новини назад

Първа покана по програмата за трансгранично сътрудничество между България и Румъния

16.05.2023

Програмата за трансгранично сътрудничество между България и Румъния (Interreg VI-A RO-BG) за новия програмен период стартира с покана за финансиране на проекти в областта на екологията и климата.

Проекти могат да подават асоциации, фондации, търговски камари, браншови организации, агенции за развитие, общини, училища, университети, областни администрации и т.н.

Програмата ще финансира проекти, които се реализират само на територията на граничния регион, и то задължително в партньорство между организации от двете страни на границата.

От българска страна това са областите: Видин, Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново, Русе, Силистра и Добрич.

От румънска страна са окръзите: Мехединц, Долж, Олт, Телеорман, Гюргево, Кълъраш, Констанца.

Българо-румънска палата е активен участник в програмата и може да помогне в намирането на подходящи партньори. Огромната ни мрежа от контакти обхваща както бизнеси от различни сектори на икономиката, така и институции и неправителствени организации в трансграничния регион (а и не само). Пишете ни и ще опитаме да съдействаме.

За приоритетите на програмата, мерките по нея и бенефициентите, колегите от Fininfo.BG са подготвили чудесен материал. Вижте го тук: https://cutt.ly/p6CE25d

20 години от Българо-румънска палата градим мостове, създаваме партньорства и подкрепяме успеха.


Още по темата