bg | ro | en |

Новини назад

Силният ръст на приходите за Kuehne+Nagel продължава през 2022 г.

26.10.2022

През третото тримесечие на 2022 г. Kuehne+Nagel Group продължава да се представя добре на пазара, става ясно от съобщение на компанията. От януари до септември 2022 г. нетният оборот на компанията се е увеличил с 40% до 30,6 милиарда швейцарски франка, EBIT със 71% до 3,1 милиарда швейцарски франка и нетната печалба със 73% до 2,3 милиарда швейцарски франка. Свободният паричен поток възлиза на 2,6 милиарда швейцарски франка, а коефициентът на конверсия на групата възлиза на 36,2%.

Стефан Пол, главен изпълнителен директор на Kuehne+Nagel International AG: „Kuehne+Nagel публикува най-добрите си резултати за девет месеца. Въпреки това по-високите цени на енергията, широкообхватната инфлация, както и геополитическото напрежение водят до допълнителна нестабилност във веригите за доставки. С времето облекчаването на пазарите за морски и въздушен транспорт води до известно облекчение за нашите клиенти. Нашият бизнес модел с минимални активи е фокусиран основно върху отговарянето на нуждите на нашите клиенти в световен мащаб по гъвкав начин, като същевременно гарантира високо качество на услугата."

Въздушна логистика

Kuehne+Nagel Air Logistics допълнително разшири логистичната си мрежа в здравеопазването през третото тримесечие на 2022 г. чрез стартирането на редовни чартърни полети, напр. за ваксини, от фармацевтичния център в Белгия до Америка, Азия и Африка.

Пътна логистика

С инсталирането на фотоволтаични системи на покривите на камионите, движещи се в сегмента на дълги разстояния, Kuehne+Nagel дава още един пример за намаляване на въглеродните емисии в пътната логистика. Закупени са и 25 електрически камиона за дистрибуция на къси разстояния във Франция.

Цялата статия четете тук.


Още по темата