bg | ro | en |

Новини назад

MedLife навлиза в уелнес сегмента в Румъния

12.07.2022

MedLife – компания член на Българо-румънска палата – обяви ново мащабно партньорство, след като придоби мажоритарния дял в Sweat Concept. Сделката бележи навлизането в уелнес сегмента в Румъния, която допълва комплексните медицински услуги, предлагани в цялата страна.

Sweat е най-новата концепция за фитнес зали в Румъния, която интегрира цялостни решения за всички потребителски цели, каквито и да са: загуба на тегло, релаксация, мускулно тонизиране или подготовка за спортно състезание. В момента мрежата включва 4 локации в Букурещ, оборудвани с първокласно оборудване и технологии, предоставени от Matrix, световен лидер във фитнес оборудването.

„Новите реалности ни накараха да усетим по-силно необходимостта да се грижим за себе си и хората около нас във всички аспекти, от физическо до емоционално здраве. И това ускори процеса на вземане на решения за навлизане в нов бизнес сегмент. Уелнесът вече не е луксозният сектор на минералните извори, нито изключителната област на уелнес марките. Това е глобален начин на мислене, който върви ръка за ръка с начина на живот на всеки от нас. Заради това се впускаме в нова стратегическа посока, която допълва диагностичните и лечебните услуги, които вече предлагаме в най-голямата мрежа от медицински центрове в цялата страна. Целта ни е да предлагаме абонаментна услуга, която обединява лесен достъп до превантивни грижи, упражнения и хранене. Силно вярваме, че с интегрирането на този модел на национално ниво, качеството на живот на пациентите в Румъния ще бъдем значително подобрено във времето.“, казва Дорин Преда, изпълнителен директор на MedLife Group.

След приключването на сделката настоящият мениджърски екип ще запази изцяло своите отговорности, като ще отговаря за развитието и разширяването на мрежата на Sweat Concept.

„Щастливи сме да си партнираме с MedLife, лидер на пазара на частни медицински услуги в Румъния, с когото споделяме общи ценности като грижа за здравето и насърчаване на здравословен начин на живот. През следващия период целта ни е да разширим мрежата на Sweat Concept в цялата страна и сме убедени, че MedLife е партньорът, от който се нуждаем, за да постигнем тази цел и да преодолеем нашите ограничения“, каза Laurențiu Matei, главен изпълнителен директор и основател на Sweat Concept.

Придобиването на Sweat Concept, е 45-ата сделка на MedLife Group. С нея компанията се превръща в оператора с най-голямото портфолио от придобивания в областта на медицината в Румъния.

Източник: Romania Journal


Още по темата