bg | ro | en |

Новини назад

Рибарски истории, маршрути и запазено наследство

18.11.2019

Запазеното наследство на дунавските рибарски общности от България и Румъния, срещите с техните традиции и култура, варианти за пътуване със семейството, с приятели или в младежка група, бяха част от презентациите на тематичния щанд „Дунавски маршрути“, който Българо-румънска палата подреди по време на есенното Международно туристическо изложение в панаирния център на Букурещ – Ромекспо.

Палатата беше сред близо 230-те изложители от 16 държави, които участваха във форума. Посетителите можеха да избират сред стотици оферти за пътуване за Коледните и новогодишни празници, почивки на румънското и българското Черноморие, летни туристически пакети до близки и далечни дестинации, да видят традиционни ритуали от различни държави и да открият нови маршрути.

Екипът на палатата представи 15 варианта за пътуване в трансграничния българо-румънски регион, показа създадените филми по проекта „Мемофиш. Памет и бъдеще. Истории за Дунавската цивилизация“, срещна се с представители на туристически агенции от Румъния и България, както и със стотици хора, които споделиха своите лични рибарски истории.

 

 

Снимки от проекта, интервюта с рибари, филми и уникални кадри от българо-румънския участък на Дунава вижте в сайта на проекта: https://memofish.eu/.

 

 

Следете "Мемофиш" още в Instagram - memofish.eu, в You tube MEMO fish, и страниците във Facebook на български и на румънски.

 

 

Photo by Lightdrawing.eu

 


Още по темата