bg | ro | en |

Новини назад

Русенски ученици приемат предизвикателство в международен проект

26.04.2021

На 23 април се проведе организационната среща за новото предизвикателство в рамките на проекта RC4VETs, финансиран по програма Еразъм +. Българо-румънска палата е партньор по него, а в решаването на предизвикателството ще участват български ученици от професионалните гимназии по икономика и по туризъм в Русе.

Казусът идва от семеен ресторант от Португалия, който има 40-годишна история, но иска да се адаптира към настоящите нужди на пазара. “Restaurante Casa Paivense” се среща с новите изисквания на времето, но и пази своите традиции. Приоритет за собствениците е да поддържат качеството, с което клиентите на ресторанта са свикнали, но търсят и погледа на учениците за създаването на иновации.

Русенските ученици заедно с техните преподаватели ще имат за задача да работят по част от маркетинговия план на ресторанта. В изпълнението на задачите ще им помагат собственичката на ресторанта Тереза ​​Соуса, както и останалите партньори от проекта.

Предстои Restaurante Casa Paivense да получи разработен от учениците бизнес план, да има свой уебсайт, както и профил в социалните мрежи, чрез който да поддържа постоянна връзка с клиентите си.


Още по темата