bg | ro | en |

Новини назад

Оптим Проджект Мениджмънт ООД приключи проекта за нов завод на Arctik близо до гр. Търговище

10.07.2019

Оптим Проджект Мениджмънт ООД разработи висококачествена и новаторска фабрика за перални машини за Arçelik Group, разположена в близост до Търговище, Румъния.

Новата фабрика на Arctic е най-големият център за домакински електроуреди в Източна Европа със застроена площ от близо 84 000 кв. м, разположена на пространство от 70.52 хектара със зелена площ от 67 000 кв. м. и общо 471 паркоместа.

Оптим Проджект Мениджмънт беше назначен през 2016 г. от Arctic SA като генерален проектант за този проект, а пълният му обхват от услуги включваше цялостни интегрирани дизайнерски услуги (Архитектура, Структура и MEP), разрешителни и управление на проекти за търгове. Optim PM съдейства на Arctic SA през целия период на строителство, за да се съобрази със строгостта на LEED и понастоящем новото съоръжение на Arctic е в процедура за сертифициране, насочена към ниво Platinum.

Новата инвестиция е тип „Greenfield” и се състои от производствена сграда, складова площ и офиси, пречиствателна станция за отпадъчни води, станция за зареждане на батерии, инфилтрация и езерo за изпарение, концентрирани слънчеви панели и фотоволтаични панели на върха на сградата, резервоар, трансформатор и др. Фабриката защитава дивите животни в околността със специфични за околната среда елементи, като например 30-метрова линия от дървета.

Новото производствено съоръжение на Arctic е еднa от най-големите индустриални инвестиции в Румъния на обща стойност 100 милиона евро. През декември 2018 г. се състоя окончателното приемане на обекта и се извърши първото пробно производство. Щастливи сме, че сме участвали в такъв голям проект и в същото време сме горди, че доказахме способността на Optim PM като главен дизайнер.

каза Дейвид Еванс, генерален мениджър на Optim PM.


Още по темата