bg | ro | en |

Новини от членовете назад

Paysera въвежда български IBAN-и за клиентите си

01.10.2019

Онлайн платформата за платежни услуги и парични преводи Paysera, чиито потребители са вече над 3000 български компании и повече 22 000 физически лица, продължава да развива услугите си на българския пазар с въвеждането на български IBAN-и. Целта на компанията е да предостави още повече удобство на своите клиенти не само при изпращането, но и при получаването на разплащания в страната и чужбина.

Личните и фирмените сметки на всички настоящи и бъдещи потребители на Paysera вече ще разполагат освен с IBAN за преводи в евро, и с такъв за преводи в български лева. Чрез него клиентите на системата ще могат да захранват и получават средства в лева директно по своя български IBAN, което прави работата със сметката още по-лесна и удобна.

Paysera сметката – напълно функционална дигитална сметка

От началото на годината, компанията за платежни услуги усилено развива функционалностите на своите сметки в България, целейки да предостави на български компании и физически лица дигитална разплащателна сметка, която да замени банковите сметки. По-рано през годината, платформата активира услугата си за масови плащания в страната и чужбина и въведе възможността за създаване на спестовни сметки. Съвсем скоро планира да пусне и възможност за извършване на бюджетни и комунални плащания, с което сметката в платформата ще се превърне в дигитален еквивалент на банковата сметка, при това в множество валути едновременно и без такси за откриване и поддръжка.

По многовалутната Paysera сметка, компании могат едновременно да съхраняват всички свои средства в различни валути, с което да избегнат таксите за откриване и поддръжка на няколко сметки. С това и ниските цени на паричните преводи през платформата и изгодните валутни курсове, българските компании могат да извършват, получават и управляват всички свои фирмени разплащания, както в страната, така и в чужбина, със значително по-ниски разходи и в пъти по-удобно.

За Paysera

Литовската компания за платежни услуги оперира в страната повече от 3 години чрез своето местно представителство Paysera България. От старта си досега, дружеството не спира да развива услугите си на българския пазар като към днешна дата предлага почти всички услуги от портфолиото на Paysera, сред които многовалутна лична и фирмена сметка, парични преводи, онлайн обмяна на валута, разплащателна карта, масови плащания, мобилно банкиране, виртуален ПОС терминал, QR код разплащания, система за продажба на онлайн билети за събития и други. За повече информация www.paysera.bg.


Още по темата