bg  |  ro  |  en  | 

Новини назад

Paysera България стъпва на румънския пазар

18.07.2019

Българското представителство на литовската компания за платежни услуги Paysera LТ – Paysera България открива офис и съпорт център в Румъния. Чрез него местните фирми и физически лица ще могат да разполагат със сметка в чуждестранни валути, да извършват преводи с минимални такси и да обменят валута при по-ниски курсове.

С услугите си Paysera позволява на български и румънски компании и физически лица да извършват местни и международни преводи с нулеви или минимални такси през тяхна лична/ фирмена сметка.

Румънските компании, които оперират на чуждестранни пазари, все още са изправени пред проблема с високите такси при международни преводи. В допълнение, откриването на сметка във валута, различни от местната такава, е труден процес, съпътстван с немалки усилия и разходи. Това е и основната причина да стъпим на съседния за нас пазар. Искаме да предоставим възможност на компании и физически лица да извършват преводи с възможно най-ниски комисионни и да разполагат със сметка в необходимата им валута, по подобие на това, което направихме в България преди 3 години

коментира изпълнителният директор на българското дружество Мартин Богданов по време на пресконференция в Букурещ

Сметката в Paysera е в повече от 30 валути едновременно и разполага с IBAN в EUR. Чрез нея компаниите могат да извършват международни преводи като преводите в евро в ЕС се таксуват за 0.15 EUR, а за физическите лица няма такса.

Потребителите на Paysera могат да обменят валута при един от най-изгодните FX курсове на пазара и да управляват ежедневните си операции чрез стандартно, лесно за използване онлайн и мобилно банкиране. Процесите по откриване и месечна поддръжка на сметката в Paysera са напълно безплатни и изцяло онлайн и не е необходимо посещение на клон или подписване на документи.


Още по темата