bg | ro | en |

Събития назад

Семинарът “Правни и данъчни аспекти в eCommerce” с пето издание

06.01.2023

Академията за електронна търговия (eCommerce Academy), член на Българо-румънска търговско-промишлена палата, организира за пета поредна година семинара “Правни и данъчни аспекти в eCommerce”. В него водещи юристи и данъчни консултанти ще представят пред аудитория от онлайн търговци най-важните промени, които засягат електронната търговия през 2023 година, в данъчно и правно отношение.

Форумът ще се проведе на 2 февруари 2023 г. в София и е изключително полезен за собственици на електронни магазини, счетоводители, които се грижат за обслужването на един или повече онлайн търговци, хора, които възнамеряват да стартират онлайн дейност и други. Членовете на Българо-румънска палата ползват 15% отстъпка от входната такса за събитието с код BRCCI15.

Част от темите касаят Омнибус директивата, насочена основно към комуникацията на промоционални кампании в онлайн магазините, защитата на лични данни, новия европейски регламент за освобождаване на вертикални споразумения, задълженията за отчети за плащания в електронната търговия и обмена на информация от платформите и много други. В допълнение ще бъдат дискутирани договорите от разстояние, правата и задълженията на юридическите лица, извършващи онлайн продажби. Организаторите са предвидили и панел, в който да запознаят гостите с иновативни инструменти, които могат да подобрят техния бизнес.

Гостите на събитието ще могат да чуят лекциите и влязат в контакт с лекторите, които са доказани специалисти и водещи фигури в бранша:

  • Адвокат Милен Райков – съдружник „Данъци“ и ръководител „Пазари“ за EY в България, Северна Македония, Албания и Косово,
  • Адвокат Светлин Адриянов - юрист с 25-годишен опит и практика в областта на корпоративното и търговското право сделките по сливания и придобивания, конкуренцията и антитръстовата политика, защитата на потребителите, интелектуалната собственост, съдебното оспорване и арбитража,
  • Адвокат Юра Минчева - мениджър в Адвокатско съдружие "Ърнст и Янг" с дългогодишен опит в конкурентното право и административните спорове и процедури и други.

Основен партньор на събитието е Адвокатско съдружие "Ърнст и Янг" България, а за организацията му помагат още АПИС, Paysera България, Iris Solutions, PRIM.BG и NetInfo.

Всички желаещи да бъдат част от това събитие могат да се запишат чрез регистрационната форма в сайта на Академията: https://pda.ecommercebg.com/

За eCommerce Academy:

eCommerce Academy стартира дейността си в началото на 2016г. Академията си поставя за цел да предоставя полезно съдържание на своята аудитория, изградена от собственици на електронни магазини и малки и средни бизнеси. Освен организираните от Академията събития, всички последователи могат да черпят информация от различните източници на съдържание, които тя предоставя – YouTube канал с повече от 300 полезни видеа, аудио подкаст канал, съдържащ интервюта с множество онлайн предприемачи, две книги на български език. Академията е организатор и на единствения в България нишов национален конкурс за електронни магазини eCommerce Academy Awards, в който през 2022 година вземат участие 80 магазина.

Всичко за Академията можете да намерите тук:

 


Още по темата