bg | ro | en |

Център за професионално обучение към Палатата назад

Курс по румънски език за начинаещи

30.03.2022

През април започва онлайн курс по румънски език за начинаещи, организиран от Центъра за професионално обучение към Българо-румънска палата. В продължение на 80 часа два пъти седмично курсистите ще опознаят румънската култура и ще направят своите първи стъпки в дебрите на LIMBA ROMÂNĂ. Занятията ще се провеждат САМО ОНЛАЙН във вторник от 17:30 и събота от 9:45 ч. Можете да се регистрирате тук.

Форматът на курса позволява на ангажирани хора, които не винаги ще имат възможност да се включват в занятията, да ги проследяват в удобно за тях време.

В новата версия на курса, обучението за начинаещи ще бъде в два модула - А1.1 и А1.2 като съотношението граматика – практика е 30 към 70%. Целта е участниците да имат време да затвърдят наученото и да напредват уверено към новите нива.

С много практически упражнения и чрез игрови ситуации, близки до реалността, курсистите ще развиват комуникационните си умения на румънски език.

Лекторът Анни Вълчева има повече от 20 години опит в междукултурната комуникация между България и Румъния. Тя е преводач, преподавател по румънски и автор на методика за обучение по чужд език за възрастни. Благодарение на нея в последните 4 години десетки служители от български компании успешно овладяват Limba Romana и комункират със свои партньори и клиенти от другата страна на Дунав. 

Какво ще можете в края на курса?

  • Да разбирате най-популярните думи и основните фрази, които се отнасят до семейството и непосредственото обкръжение;
  • Да четете и разбирате най-популярните имена, думи и много прости изречения, например на обяви и плакати или в каталози;
  • Да проведете кратък разговор по популярни теми или с въпроси от непосредствена необходимост;
  • Да напишете кратък текст, напр. поздравителна картичка за празник, да попълвате формуляри и бланки за лични данни.

Цената за участие в курса е 350 лв. без ДДС. Фирмите, членуващи в Българо-румънска палата ползват 10% отстъпка от цената при записване на свои служители.

Успешно завършилите получават Удостоверение за ниво (А1 – част 1) по ключова компетентност 2 - изучаване на чужд език.

Местата са ограничени, така че побързайте да попълните формуляра.

Вижте и статията Предимства на ученето на чужд език онлайн - от „А-а, това не е за мен”, до „Да, мога, харесва ми!“

При нужда от повече информация или групови регистрации се свържете с нас на тел.: +359 82 507 606 и e-mail: info@brcci.eu.


Още по темата