bg | ro | en |

Център за професионално обучение към Палатата назад

Есенен курс по румънски език за напреднали

17.09.2020

От 6 октомври стартират есенните курсове по румънски език, организирани от Центъра за професионално обучение към Българо-румънска палата. На тази дата започва групата за средно напреднали, в която участниците ще практикуват делово общуване. Обучението (в рамките на 80 часа) ще се провежда два пъти в седмицата (вторник и четвъртък) в учебната зала на ул. „Войводова“ 12-14. Регистрационният формуляр е достъпен тук.

Курсът е подходящ за тези, които някога са учили езика, разбират какво им говорят, но се притесняват да общуват. В него ще се заложи основно на бизнес комуникацията, ще има повече упражнения и ситуации, в които хората попадат, когато общуват с бизнес партньори – клиенти, доставчици и др.

В курса могат да се включат хора, които имат базови теоретични познания по румънски, както и тези, които са усвоявали езика „в ход“ – без специална подготовка. Ако имате притеснения дали ще се справите, можете да проверите знанията си преди началото на обучението, за да прецените дали това е подходящото за вас ниво.

Лектор ще бъде Ани Вълчева - симултанен преводач с повече от 15 години стаж, преподавател с иновативен подход и автор на програми за обучение по чужд език. Курсът по румънски език на Центъра за професионално обучение на Българо-румънска търговско-промишлена палата е специално разработен с нейна помощ, на база на опита ѝ в обучението на възрастни.

Какво ще можете в края на курса?

  • Да разбирате фрази и най-често срещаните думи, които се отнасят до области от най-близко лично значение (семейство, пазаруване, работа), кратки съобщения и изказвания;
  • Да четете кратки текстове, да намирате конкретна информация в материал на всекидневна тема;
  • Да общувате при рутинни задачи, които изискват директна обмяна на информация на популярни теми и дейности – размяна на кратки реплики при социални контакти, за да поддържате разговора;
  • Да пишете кратки бележки или съобщения.

Успешно завършилите обучението могат да получат Удостоверение за ниво (А2) по ключова компетентност 2 - изучаване на чужд език.

Цената за участие в курса е 350 лв. с ДДС и включва учебниците, помагалата, пособията за писане (тетрадки, моливи, цветни химикали)

Фирмите, членуващи в Българо-румънска палата, ползват 10% отстъпка от цената при записване на свои служители.

Заявете участието си и запазете мястото си в залата, като попълните формуляра!

При нужда от повече информация или групови регистрации се свържете с нас на тел.: +359 82 507 606 и e-mail: info@brcci.eu.


Още по темата