bg | ro | en |

Център за професионално обучение към Палатата назад

Курс по румънски език за средно напреднали в Русе

12.02.2021

На 4 март 2021 г. започва обучението по румънски език за средно напреднали. Стартът ще е онлайн, но при възможност и след разрешение на Министъра на здравеопазването занятията ще продължат в присъствена форма. Срещите ще бъдат в понеделник и сряда от 17:30 до 19:30 часа.

Обучението е подходящо за хора, които някога са учили езика, разбират какво им говорят, но се притесняват да общуват. В него ще бъде наблегнато на бизнес комуникацията, ще има повече упражнения и ситуации, в които хората попадат, когато общуват с бизнес партньори – клиенти, доставчици и др.

Курсът е насочен към хора, които имат базови теоретични познания по румънски език, така и за такива, които са усвоявали езика „в ход“ – без специална подготовка. Можете да проверите знанията си преди началото на обучението, за да прецените дали това е подходящото за вас ниво. В часовете са заложени практически занимания и общуване с носители на езика.

Лектор: Анни Вълчева

Симултанен преводач с повече от 15 години стаж, преподавател с иновативен подход и автор на програми за обучение по чужд език. Курсът по румънски език на Центъра за професионално обучение на Българо-румънска търговско-промишлена палата е специално разработен с нейна помощ, на база на опита ѝ в обучението на възрастни.

Какво ще можете в края на курса?

  • Да разбирате фрази и най-често срещаните думи, които се отнасят до области от най-близко лично значение (семейство, пазаруване, работа), кратки съобщения и изказвания;
  • Да четете кратки текстове, да намирате конкретна информация в материал на всекидневна тема;
  • Да общувате при рутинни задачи, които изискват директна обмяна на информация на популярни теми и дейности – размяна на кратки реплики при социални контакти, за да поддържате разговора;
  • Да пишете кратки бележки или съобщения.


Цена за участие в курса: 350 лв. с ДДС. Фирмите, членуващи в Българо-румънска палата ползват 10% отстъпка от цената при записване на свои служители.

Регистрирайте се тук

При нужда от повече информация или групови регистрации се свържете с нас на тел.: +359 82 507 606 и e-mail: info@brcci.eu.

 


Още по темата