bg | ro | en |

Новини назад

Компаниите търсят все повече разнообразни офис решения за своите служители

13.10.2021

Въпреки предизвикателния контекст, създаден от пандемията, и песимистичните очаквания по отношение на пазара на офиси под наем, София Еърпорт Център остава устойчив и не регистрира промени по отношение на съществуващите нива на заетост, като същевременно се поддържа високият процент работа от вкъщи от наемателите на комплекса. Компаниите продължават да прилагат хибридния модел на работа, който успешно съчетава работата от дома и офиса.

Мария Тантилова, маркетинг и лизинг мениджър на комплекса споделя, че едно от основните изисквания на компаниите при избор на офис е площите да са завършени и готови за лесно и бързо нанасяне. Важен елемент е помещенията да са добре осветени, като се предпочита естествена светлина. Наемателите държат сградите да са с модерен интериор, с ефективна вентилационна система, достатъчно места за паркиране и повече удобства като заведения, магазини, автомивки и други, улесняващи ежедневието на служителите им. От чисто търговска гледна точка екипът на София Еърпорт Център се стреми да предлагам изгодни наемни условия.

„The Flex-R Lounge“ е първата стъпка от мащабното преустройство и подобрение на общите части в бизнес комплекса, а именно инициативата Re:Share. Мащабният проект е вдъхновен от идеята за комфорт и домашен уют, внесени в офисната среда на служителите и ще генерира общо 150 нови работни станции. Новото пространство the Flex-R Lounge е част от офис сграда А2, която е носител на Gold LEED Certificate.

98% от офис площите в София Еърпорт Център са заети, а свободните са от клас „А“ и „В“, с ефективни функционални етажни разпределения, които позволяват огромен набор от многофункционални конфигурации. Наемателите всеки ден се наслаждават на 5000 кв.м. богато озеленена паркова среда, пешеходни пътеки и езеро.

Наематели на София Еърпорт Център са утвърдени местни и международни компании, лидери в своята област като информационни технологии, научноизследователска и развойна дейност, фармацевтични продукти, селскостопанско оборудване, хранително вкусова индустрия, индустрия за красота, дистрибуция, лека промишленост, логистика и други.

Сред свободните пространства са помещения от най -висок клас "А", с обща площ 2420 м2, които се намират в сграда А2. Двата офиса, разположени на приземния етаж, съответно от 327 кв.м и 212 кв.м, са много светли и могат да се комбинират в едно помещение. В офисната част на логистичния център на София Еърпорт Център са налични 1347 кв.м офиси от клас Б. В зависимост от изискванията на наемателите , можем да предложим разнообразни видове площи - между 180 кв.м. и 297 кв.м.

София Еърпорт Център е един от най-големите офис проекти в София, разположен върху парцел от 120 000 кв.м и 45 000 кв.м. застроена площ. Мария Тантилова и нейните колеги са успели да създадат и да предложат различна атмосфера от другите бизнес центрове, характеризираща се с уникална среда и общност.

 


Още по темата