bg | ro | en |

Новини назад

След Balkan Business Summit в Банско

11.06.2024

На 7 и 8 юни в Банско се проведе Balkan Business Summit, организиран от Българо-турската търговско-индустриална камара в партньорство с Българо-румънската търговска камара. В интервю за Българското национално радио председателят на БТТИК – Бурхан Немутлу и председателят на БРТК адв. Виктор Гугушев говориха за възможните инвестиции и укрепването на икономическите връзки между страните от Балканския полуостров.

Balkan Business Summit e първата обща инициатива между двете камари, която има за цел да разкрие неизползвания потенция за инвестиции в Източна и Централна Европа. На събитието в Банско присъстваха Бойко Таков, изпълнителен директор на ИАНМСП, и Мила Ненова, изпълнителен директор на БАИ, дипломати от България, Турция и Румъния, представители на централната изпълнителна власт и местното управление.

В интервюто по БНР адв. Гугушев сподели, че във времето да бъдат включени още партньори и представители на други балкански страни. Обменът на добри практики и запознаването с възможностите за инвестиции са в основата на организираната икономическа платформа.

България трябва да насърчи развитието на малкия и средния бизнес, коментира Бурхан Немутлу, който вярва, че създаването и доразвиването на търговска марка е пътят към успеха на един фамилен бизнес. Адв. Гугушев допълни, че румънският пазар предоставя много възможности за българските компании, които се стремят към развитие навън.

Повече по темата чуйте в звуковия файл: https://bnr.bg/hristobotev/post/102004611.

 


Още по темата