bg | ro | en |

Новини от членовете назад

Комуникацията в социалните мрежи

03.02.2020

Ефикасен ли е черният ПР като средство за манипулация? След поредица ползотворни работни срещи в родния си град Русе, Надежда Ванева, управляващ партньор „Комуникации и ПР“ в маркетингова агенция 3CON и член на УС на БРТПП бе гост в студиото на предаването „Директно“ по BGonAir по актуална тема с широка обществена значимост - качеството на публичната комуникация у нас. Специалист с дългогодишен опит и интереси в сферата на реториката, тя се присъедини към доц. Нели Стефанова от Софийския университет в разговор за посланията, отправяни в дигиталното пространство. Защо като потребители сме уязвими именно там? По данни на годишния доклад на Ройтерс за дигиталните новини цели 88% от сънародниците ни предпочитат Интернет като източник на информация, а 31% се доверяват на новините в социалните медии.

„Малцина проверяват и се заслушват в детайлите на това, което чуват. Ако човек иска да научи повече и да вземе правилно решение, той трябва да прочете повече. Аз не бих се доверила на човек, който говори негативно за някой друг“, подчерта ПР експертът.  По думите й днес всеки човек може да бъде медия и същевременно сам да прецени какво би искал да слуша и чете. Нивото на езика според специалиста по комуникации е израз на себеуважение.

Правят ли ни пасивни консуматори агресивните рекламни кампании?

По думите на Надежда Ванева активният избор предпазва човек от сляпото му асимилиране в консуматорското общество. „Просто гледаш избирателно.“  

Лоша реклама все пак има! Но има и антидот.

Противно на широкото схващане, лоша реклама все пак има. Надежда Ванева уточни, че за да бъде възстановен опетненият имидж, съществуват средствата на „кризисния ПР“. Всяко негативно изречение е петно по нечия репутация, подчерта тя. На мястото на негативните послания и езика на омразата реториката предлага други средства, допълни доц. Стефанова.

Вижте цялото интервю тук.

 


Още по темата