bg | ro | en |

Споделен опит / успешни истории назад

Бързите и премерени действия осигуряват успех

08.10.2021

Следващата история доказва как с бързи и премерени действия, румънският пазар е възможен.

С нас се свърза българска компания, която се занимава с внос и дистрибуция на електронни цигари за еднократна употреба. Интересът им към Румъния идва от близостта на пазара и очакването, че по-големият обем ще им донесе повече приходи. Първоначалната консултация, която направихме и съветите, които дадохме се оказаха много добре осмислени и спазени, и днес вече фирмата има своите клиенти на север от Дунава.

Компанията поиска от нас съдействие за откриване на дългосрочен и доверен партньор в Румъния, с когото да си сътрудничи в дистрибуцията на своите продукти. Изготвихме списък с контакти на фирми, които може да са техни потенциални клиенти. Изпратихме им имейли, в които представихме компанията, нейна дейност, каталог с продуктите и желанието ѝ за партньорство. Свързахме се с всяка от румънските фирми и събрахме обратна им връзка. Преобладаваха неутралните и отрицателни отговори за потенциално сътрудничество, но няколкото положителни веднага предадохме на нашия клиент.

Буквално в рамките на дни, мениджърът на българската фирма организира срещи в Букурещ и отиде да представи продуктите на място. Първите сключени договори са вече факт, а Трейдон се позиционира на румънския пазар с малки, но успешни крачки.

Заради спецификата на продукта и фактът, че пазарът е пренаситен с подобни изделия, съветът който дадохме на фирмата е да действа бързо. Така и направиха – в рамките на часове след като им казахме коя фирма има интерес, те вече организираха срещите си на място. Не позволиха „горещият“ контакт да изстине и спечелиха.


Още по темата