bg | ro | en |

Новини назад

Тол калкулатор помага на превозвачите да планират разходите си

10.01.2020

Тол калкулаторът на страницата на Националното тол управление www.bgtoll.bg помага на шофьори и собственици на пътни превозни средства над 3,5 тона да изчислят таксите, които ще дължат камионите или автобусите след въвеждането на тол системата в експлоатация.

Тежкотоварните превозни средства ще плащат на база на изминатото разстояние, а не както досега – за време с електронна винетка.

Тол калкулаторът е в раздел „Тол“, бутон „Тол калкулатор“, като може да се открие и на директния линк https://trots.bgtoll.bg/.

За да се изчисли тол таксата за желания маршрут, трябва да се въведат данни за превозното средство – камион или автобус със съответните техническа маса, брой оси и емисионен клас. Посочва се дата и начален час на пътуването. Избират се начална и крайна точка на маршрута, както и до 4 междинни локации. Потребителят може да поиска да мине по най-бързия или по най-краткия маршрут по зададените параметри.

В резултат собственикът или ползвателят на пътното превозно средство получава подробна информация за платените участъци по пътя – автомагистрали, първи и частично втори клас пътища, както и за дължимите пътни такси. Калкулаторът изчислява и очакваното време за пътуване по избрания маршрут, който се визуализира върху пътната карта на България.

 

 


Още по темата