bg | ro | en |

За Камарата

Българо-румънската търговска камара (БРТК) е частна асоциация на компании с интерес да развиват своя бизнес в България и/или Румъния. Камарата, заедно със своите членове и партньори, е активна платформа за обмен на пазарна информация, бизнес контакти и опит, като фокусът ни е върху една основна цел: да помогнем на нашите клиенти в техния устойчив растеж.

Централният офис на Камарата се намира в град Русе (България), само на 60 км южно от Букурещ и има идеално разположение за достъп до двата съседни пазара.

Камарата предлага пълен пакет от индивидуални услуги за всички бизнеси, които имат интерес да се позиционират, инвестират и/или изнасят на един от двата най-бързо развиващи се пазари в ЕС. Идентифицираме потенциални партньори, организираме B2B събития, разработваме застъпнически проекти за подобряване на бизнес климата и в двете страни. Също така сме домакин на Агенция за трудова мобилност и Център за професионално обучение, за да помогнем на компаниите да намерят служители и да ги обучат. Моля, запознайте се по-подробно с нашите услуги и проектни инициативи.

Наши членове са компании от България, Румъния и други европейски държави. Те са най-приоритетната ни клиентска група и се ползват от редица предимства. Членството при нас ще Ви даде богат ресурс от опит и експертиза, които не са лесно достъпни по друг начин. Вижте кои са нашите членове и как да се присъедините към нашето семейство.

Бизнес общността ни се допълва и от партньорствата, които създаваме с организации със сходни на нашите интереси и ценности. Сред тях са мрежата на Българската търговско промишлена палата; връзките ни с другите двустранни камари в България и Румъния, BNI България, BNI Румъния, Международната асоциация Pro Danube International, мрежата EURES.

Нашата социална мисия и корпоративна отговорност е Българо-румънския детски фонд, създаден по инициатива на Камарата през 2017 г. Той предоставя възможности на българските и румънските деца да се срещат, играят и учат заедно, да създават приятелства и да преодолеят всички културни бариери, които биха могли да съществуват в бъдеще. Всички компании, членуващи при нас,  подпомагат дейността Фонда чрез заплащане на годишния си членски внос.

Защо да изберете нас:

  • Ние говорим вашия език: български; румънски; английски; руски.
  • Ние сме ориентирани към клиента и имаме възможност да адаптираме нашите знания и експертиза към вашите специфични нужди.
  • Ние работим бързо и предлагаме добри цени; спестяваме ви време и пари.


Екипът ни е млад, приятелски настроен и с него лесно се работи.
Никога няма да ви оставим без отговор - ако го нямаме, знаем къде да го потърсим.
Хиляди компании ни се довериха през годините.

Горещо приветстваме и вас с добре дошли!